Alkohoolikute lapsed võivad muutuda ülima vastutusega

Või nad võivad olla vastutustundetu

Paljud lapsed, kes kasvasid alkohoolsetes kodudes, kipuvad saama ülima vastutustundega, kaldudes perfektsionismi poole. Kuna nad nägid karmi, mõnikord ebamõistlikku kriitikat oma alkoholivabast vanemast, püüavad paljud alkohoolikute lapsed kriitikat vältida "täiuslikuks". Seda hüper-vastutuse "lahendust" saab motiveerida alkoholi perekonna muu dünaamika.

Teisest küljest, kui nende katse perfektsionismi loomulikult langeb, mõned täiskasvanud alkohoolikute lapsed loobuvad ja lähevad vastupidises suunas, muutudes vastutustundetuks.

Need ühised tunnusjooned ei pruugi ilmneda ainult alkohoolikute laste puhul, vaid võivad tuleneda ka lastele, kes seisavad üles kasvamisel teiste emotsionaalsete väljakutsete ees.

Comic Alcoholismi saidi lugejad esitasid järgmise kommentaari ülitähtsa vastutuse kohta: " Kuidas sa tunned, kui alkohoolne vanem on sind muutnud? "

Alati vastutav vastutus
Ma süüdistan ennast kõike ja olen alati vastutavad probleemide eest, mis pole minu enda jaoks. Ma panen nii palju suhteid, mis on ebasoovitavad, ja püüan säilitada oma õnne, tagades, et suudan neid, kes mind ümbritsevad, rahul. - üheksakümmend aastat

Väga konkurentsivõimeline perfektsionist
Ma olen perfektsionist, väga konkurentsivõimeline ja sageli laiendan ennast. Ma tunnen, et ma ei ole lihtsalt päris hea ja mulle on väga oluline olla parim. Ma olen alati soovinud heakskiitu. - Õppimine

Kõik-või-midagi suhtumist
Mul polnud aimugi, kui mitu erinevat tahku elus mõjutas, kui kasvab alkoholist sõltuvatelt vanematelt. Madal enesehinnang, kehvad käitumisoskused, viha, "vajadus paluda" kõigile, et mitte paadi üles tõusta. Kõik-või-mitte-suhtumine. - Motta

Aitab piisavalt hea olemisega
Mul on tendents soovida päästa inimesi ja sõbrad on need, kelle arvates ma saan aidata või muidu miks nad tahavad olla mu sõbrad? Ma olen ka kinni sellest, et on piisavalt hea, tal on piisavalt kodu, kipub perfektsionismi. - nähtamatu

Mu vanemate ema
Ma pidin ema oma vanemate juurde kogu oma elu. Kuna olen nüüd vanem ja tundub hästi kohandatud, ei võta keegi minu perekonnas ega sõprad seda tõsiselt, kui vajan abi. - Molly

Vastutuse võtmine kõigi jaoks
Ma ei arva, et alkohoolsete ema kasvab mind ohvriks, kuid ma püüan vastutada kõigi oma elu eest, et muuta nende elu paremaks, kui nende heaolu tuleb enne minu enda. - Ally

Mul pole lapsepõlve
Mulle õpetati väga varases eas, kuidas vanemate vastutust võtta - toiduvalmistamine, puhastamine, lapsehoidmine, ostmine, töötamine jne. Mul polnud lapsepõlve või vähemalt seda, mida ma oleksin tahtnud. Ma olin alati kodus käes töökorras, kui üks mu vanematest oli baaris. - Alley

Püüda parandada teisi
Ma leian endiselt, et ma püüdsin selle maailma alkohoolikutega parandada. Olen 13-aastaselt olnud narko- ja alkoholinõunik. Üritasin kõigile alkohoolikutele asju paremaks muuta, määrates need. Kui olin noorem, proovisin teisi määrata - vanim tütar

Kas olete ülima vastutusega?

Kas teil on tavaliselt kohustus vastutada, mis sulle tegelikult ei kuulu? Kas sa pigem olla perfektsionist? Võimalik, et alkoholikodus kasvatatakse muul viisil, mida te ei mõista.

Võtke see viktoriin, et saada ettekujutus sellest, kui palju võisid teid mõjutada.

Tagasi: alkoholist kasvatamise mõjud

Allikad:

Alkohoolikute ülemaailmne teenindusorganisatsioon "Täiskasvanute lapsed" - "Pesupesade nimekiri - alkohoolsete täiskasvanute lapse 14 tunnused" (omistatud Tony A-le, 1978). Juurdepääs novembris 2010.

Janet G. Woititz, "Täiskasvanute laste 13 iseloomustus", Teadlikkuse keskus. Juurdepääs novembris 2010.

Ainete kuritarvitamine ja vaimsete tervishoiuteenuste haldus. " Aita end tervendada: lapsepõlves väärkohtlemise probleemidega toimetuleku tagastamise naiste juhend ". Uuendatud 2008.